Kinderwens (meer) loslaten

Momenteel start ik geen nieuwe behandelingen meer met mensen die een medisch traject bewandelen om zwanger te raken. Wel kun je terecht voor een goede voorbereiding op natuurlijk zwanger worden of cyclusregulatie.

Vrouwen met een onvervulde kinderwens komen naar mijn praktijk omdat ze graag in verwachting willen raken, maar ook om hun leven weer op de rit te krijgen. Soms is het dan nodig je kinderwens (iets meer) los te laten. Het loslaten van een kinderwens kan er verschillend uit zien, hieronder staan een aantal voorbeelden.

  • Je kinderwens meer loslaten, zodat er meer ruimte komt voor andere dingen.
  • Het malen in je hoofd over je kinderwens (en andere dingen) loslaten.
  • Je kinderwens helemaal loslaten wanneer het echt niet mogelijk is (nog) een kindje te krijgen.

Acupunctuur helpt je loslaten door:

Je meer in contact te brengen met je gevoelens zoals frustratie of verdriet. Door deze gaan uiten kun je ze ofwel loslaten en je onvervulde kinderwens een plek gaan geven in je leven. Hand in hand met dit proces ontstaat er meer ruimte voor andere dingen in je leven. Dit betekent overigens niet dat je hierover niks meer zult voelen, maar de scherpe randjes kunnen van je emoties slijten en een confrontatie met je kinderloosheid je niet meer uit het veld hoeft te slaan.

Je meer in contact te brengen met je lichaam. Wanneer je beter geworteld bent in je lichaam, leef je niet meer alleen vanuit je hoofd en kan het malen minder worden. Door zelf ook meer bewust te worden van je lichaam en wat daarin afspeelt, krijg je een mooie wisselwerking tussen acupunctuur en je eigen ontdekkingen.

Vaak is het hierbij ook mogelijk om te werken aan blokkades die het zwanger worden of zwanger blijven in de weg staan.

Betekent het dan dat je op termijn niks meer zult voelen aangaande je onvervulde kinderwens? Waarschijnlijk niet. Vermoedelijk zal het als een gemis blijven voelen, maar de scherpe randjes kunnen er vanaf gaan en het hoeft jou niet meer te bepalen of in de weg te staan.

Consult acupunctuur

Een kinderwens is doorgaans diep geworteld. Zodoende besteed ik bij het eerste consult, een intakegesprek, niet alleen aandacht aan je kinderwens en eventuele klachten, maar ook aan je levenssituatie en levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden. Soms is het beter om bij het eerste consult al acupunctuur te doen, bijvoorbeeld wanneer je heel erg gespannen bent. In het tweede consult vervolgen we dan de intake.

Afspraak maken

Momenteel start ik geen nieuwe behandelingen meer met mensen die een medisch traject bewandelen om zwanger te raken. Wel kun je terecht voor een goede voorbereiding op natuurlijk zwanger worden of cyclusregulatie.

Wanneer je een afspraak wilt maken voor acupunctuur kunt je contact met mij opnemen:

telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Gedurende een consult kan mijn telefoon niet altijd aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel ik zo spoedig mogelijk terug.