Acupunctuur bij IUI, IVF of ICSI

Helaas is het niet voor iedereen met kinderwens vanzelfsprekend om een kind te krijgen, zelfs wanneer iemand al een kind (of kinderen) heeft, lukt het niet altijd om nog een kind te krijgen. Steeds meer stellen kiezen dan voor IUI (intra-uteriene inseminatie), IVF (in-vitrofertilisatie of reageerbuisbevruchting) of ICSI (intracytoplasmatische sperma injectie). In mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht zie ik vaak vrouwen die kiezen voor een vruchtbaarheidsbehandeling: IUI, IVF of ICSI. Wanneer een vrouw op natuurlijke wijze niet in verwachting kan raken, is er in termen van acupunctuur vaak sprake van spanning en vastzittende energie, doorgaans in de buik. De emotionele en lichamelijke belasting van de vruchtbaarheidsbehandeling kan daarnaast ook weer een bron zijn voor meer spanning. Met behulp van acupunctuur kan deze spanning weer in beweging komen, dit geeft meer ontspanning en vaak is het dan ook makkelijker om in verwachting te raken.

IUI, IVF, ICSI, wat kan acupunctuur voor jou betekenen?

Met behulp van acupunctuur kan vastzittende energie, in dit geval vaak in de buik, in beweging komen. Na een paar menstruatiecycli kunt je effecten gaan merken: meer ontspanning, meer energie tot je beschikking. Wanneer de vruchtbaarheidsbehandelingen een overheersende plek in je leven inneemt, kan er naast jouw kinderwens en vruchtbaarheidsbehandelingen meer ruimte ontstaan andere dingen. Vaak is het dan makkelijker om in verwachting te raken.
Naast acupunctuur bieden mijn consulten ruimte om stil te staan bij vragen als: hoe wilt je vruchtbaarheidsbehandeling aan gaan, wat wil je wel en wat wil je niet, hoe is het om (nog) niet in verwachting te zijn. Aandacht besteden aan dit soort vragen (hoe het voor jou is) geeft meer ruimte voor het hart. Hierdoor kan er op termijn naast de vruchtbaarheidsbehandelingen en je kinderwens meer ruimte ontstaan voor andere dingen.

Consult acupunctuur

Een kinderwens is doorgaans diep geworteld en het traject van vruchtbaarheidsbehandelingen wordt doorgaans als intensief ervaren. Zodoende besteed ik bij het eerste consult, een intake-gesprek, niet alleen aandacht aan je kinderwens, de eventueel reeds ingeslagen vruchtbaarheidsbehandeling en eventuele klachten, maar ook aan je levenssituatie en levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden.

Afspraak maken voor acupunctuur

Momenteel start ik geen nieuwe behandelingen meer met mensen die een medisch traject bewandelen om zwanger te raken. Wel kun je terecht voor een goede voorbereiding op natuurlijk zwanger worden of cyclusregulatie.

In het ideale geval begin je drie maanden vooraf met acupunctuur. Echter, de werkelijkheid is vaak niet ideaal, neem gerust conatact op om de mogelijkheden te bespreken wanneer je vruchtbaarheidsbehandeling op kortere termijn van start gaat.

Wanneer je een afspraak wilt maken voor acupunctuur kunt je contact met mij opnemen:

telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Gedurende een consult kan mijn telefoon niet altijd aannemen, maar wanneer je je naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel ik zo spoedig mogelijk terug.