Acupunctuur bij onvervulde kinderwens

Momenteel start ik geen nieuwe behandelingen meer met mensen die een medisch traject bewandelen om zwanger te raken. Wel kun je terecht voor een goede voorbereiding op natuurlijk zwanger worden of cyclusregulatie.

In termen van acupunctuur is er vaak sprake van vastzittende energie, doorgaans in de buik. Dit bemoeilijkt het zwanger worden en/of zwanger blijven. In mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht richt ik mij voornamelijk op vrouwen waarbij geen medische aanwijzing is voor het uitblijven van een zwangerschap, zwangerschap bemoeilijkt wordt (bijvoorbeeld door PCOS - PolyCysteus Ovarium Syndroom) of zwangerschap vaak eindigt in een miskraam.

Werking acupunctuur

Bij acupunctuur wordt door middel van het prikken van naaldjes de energie gevoed en de doorstroming ervan bevorderd. Dit bevordert dus de doorstroming bij de baarmoeder en eileiders, maar ook elders in het lichaam waardoor klachten kunnen veranderen, verminderen of verdwijnen. Naast acupunctuur maak ik soms gebruik van moxa, een kruid dat boven de huid wordt gebrand, en qigong-tuina (Chinese massage).

De qi, levensenergie, komt met hulp van acupunctuur weer in beweging, hierdoor is het mogelijk dat bepaalde emoties beter voelbaar worden. Naast acupunctuur is hiervoor ook ruimte in mijn consulten. Vragen die wellicht aan de orde komen zijn: hoe is het om (nog) niet in verwachting te zijn, hoe is het voor jou om een miskraam (of miskramen) gehad te hebben. Door ruimte hiervoor te maken kunnen problemen niet alleen vanuit het hoofd, maar ook meer vanuit het hart worden beschouwd. Dit geeft doorgaans een andere invalshoek en kan je helpen je leven weer op de rit te krijgen.

Een kinderwens is doorgaans diep geworteld. Zodoende besteed ik bij het eerste consult, een intake-gesprek, niet alleen aandacht aan je kinderwens en eventuele klachten, maar ook aan je levenssituatie en levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden.
Soms is het beter om bij het eerste consult al acupunctuur te doen, bijvoorbeeld wanneer je heel erg gespannen bent. In het tweede consult vervolgen we dan de intake.

Afspraak maken

Momenteel start ik geen nieuwe behandelingen meer met mensen die een medisch traject bewandelen om zwanger te raken. Wel kun je terecht voor een goede voorbereiding op natuurlijk zwanger worden of cyclusregulatie.

Wanneer je een afspraak wilt maken voor acupunctuur kunt je contact met mij opnemen:

telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Gedurende een consult kan mijn telefoon niet altijd aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel ik zo spoedig mogelijk terug.