Acupunctuur bij onvervulde kinderwens

In termen van acupunctuur is er vaak sprake van vastzittende energie, doorgaans in de buik. Dit bemoeilijkt het zwanger worden en/of zwanger blijven. In mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht richt ik mij voornamelijk op vrouwen waarbij geen medische aanwijzing is voor het uitblijven van een zwangerschap, zwangerschap bemoeilijkt wordt (bijvoorbeeld door PCOS - PolyCysteus Ovarium Syndroom) of zwangerschap vaak eindigt in een miskraam.
Ik heb een aparte pagina over acupunctuur en IUI, IVF en ICSI.

Werking acupunctuur

Bij acupunctuur wordt door middel van het prikken van naaldjes de energie gevoed en de doorstroming ervan bevorderd. Dit bevordert dus de doorstroming bij de baarmoeder en eileiders, maar ook elders in het lichaam waardoor klachten kunnen veranderen, verminderen of verdwijnen. Naast acupunctuur maak ik soms gebruik van moxa, een kruid dat boven de huid wordt gebrand, en qigong-tuina (Chinese massage).

De qi, levensenergie, komt met hulp van acupunctuur weer in beweging, hierdoor is het mogelijk dat bepaalde emoties beter voelbaar worden. Naast acupunctuur is hiervoor ook ruimte in mijn consulten. Vragen die wellicht aan de orde komen zijn: hoe is het om (nog) niet in verwachting te zijn, hoe is het voor jou om een miskraam (of miskramen) gehad te hebben. Door ruimte hiervoor te maken kunnen problemen niet alleen vanuit het hoofd, maar ook meer vanuit het hart worden beschouwd. Dit geeft doorgaans een andere invalshoek en kan je helpen je leven weer op de rit te krijgen.

In het eerste consult begin ik met een intake. Om te beginnen wil ik mij een beeld vormen van u, uw klacht en de achtergrond daarvan. Daarnaast zal ik via lichamelijk onderzoek (o.a. de pols en de meridianen) informatie verzamelen. Vaak kan ik dan al letterlijk de vinger leggen op een of meerdere acupunctuurpunten om te prikken. Als u wilt kunnen we dan ook alvast een start maken met de behandeling.
Bij de vervolgconsulten zal ik steeds weer nagaan wat er nodig is.

Afspraak maken

Wanneer je een afspraak wilt maken voor acupunctuur kunt je contact met mij opnemen:

telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Gedurende een consult kan mijn telefoon niet altijd aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel ik zo spoedig mogelijk terug.

Indien er sprake is van vruchtbaarheidsbehandeling: in het ideale geval begin je drie maanden vooraf met acupunctuur. Echter, de werkelijkheid is vaak niet ideaal, neem gerust conatact op om de mogelijkheden te bespreken wanneer je vruchtbaarheidsbehandeling op kortere termijn van start gaat.

Contact

Anne Bonis, acupuncturiste
Hondsrug 817
3524 BZ Utrecht
T: 06 1394 8774
E: praktijk@lingshu.nl

Registraties

NVA logo

KvK Utrecht/Midden-NL: 30260743
meldingsnummer CBP: m1585081